10 Temmuz 2017 Pazartesi

Pamuk Pasta




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-4 küçük kahve fincanı şeker
-1 küçük kahve fincanı süt
-1 küçük kahve fincanı nişasta
-5 küçük kahve fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
Arası İçin:
-2 paket toz şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
-1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin: hindistancevizi 
Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Hazırlanışı: Çırpma kabına şeker ve yumurtaları koyup köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 150 derecelik fırında pişirip üzerini bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Arası için krem şanti ve sütü çırpma kabına koyup mikserle çırpıp hndistan cevizini ekleyip karıştırın.
Soğuyan keki ortadan ıkıye kesip ilk parçayı büyük düz servis tabağına koyup 1 su bardağı sütün yarısı ile keki ıslatıp kremayı kekin her tarafına eit şekilde sürüp diğer keki de üzerine kapatıp kalan süt ile keki aynı şekilde ıslatıp üzerine bol hindistan cevizi serpiştirip buz dolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails