5 Mayıs 2016 Perşembe

Şalgamlı Pirinç Salatası



Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-2 su bardağı şalgam suyu
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet büyük boy patates (tavla zarı büyüklüğünde doğranıp haşlanmış)
-2 adet havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranıp haşlanmış)
-1 su bardağı mısır (haşlanmış)
-15-20 adet kornişon turşu
-5-6 dal taze soğan (beyaz kısımları kullanılmayacak)
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-zeytinyağı (1 çay bardağı kadar)
-limon suyu
-tuz
Hazırlanışı: Pirinci yıkamadan derin bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip 30 dk ıslatıp süzgeçte suyunu süzdürün.
Pilav tavasına yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı ve suyunu süzdürdüğünüz pirinci koyup yaklaşık 10 dk kavurun
2 su bardağı şalgam suyunu kavrulan pirince ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp 15-20 dk dinlendirin.
Turşuyu zavla zarı büyüklüğünde, maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Derin bir kase içerisine pişirdiğiniz pirinci koyup üzerine doğradığınız malzemeleri ve diğer kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp servis yapın.

(gerekirse zeytinyağı ekleyebilirsiniz ve şalgam suyunun ekşiliğine göre limon suyu eklemeyebilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Şalgam suyu ne güzel de renk vermiş. Ellerinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails