5 Nisan 2016 Salı

Sebzeli Bulgur Pilavı



Merhabalar... Geçtiğimiz günlerde aldığım pırasayı yemek yapıp yeşil kısımlarını börek yaparım diye dolaba kaldırmıştım... Bir kısmını dün bebeğim için sebze çorbası yaparken kullandım ve kalanı ile bugün pilav yaptım... Sonuçmu mükemmel oldu :)

Malzemeler:
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-4-5 dal pırasanın yeşil kısmı
-10-15 dal ıspanak
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı
-tuz, kara biber
Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp suyunu süzdürün.
Kuru soğanı minik, minik, havuç ve kırmızı biberi zar büyüklüğünde, ıspanak ve pırasayı ince olacak şekilde doğrayın.
Pilav tavasına zeytinyağı ve tereyağını koyup kuru soğan pembeleşinceye kadar kavurup havuç, biber ve pırasayı ekleyip 2-3 dk daha kavurun.
Kavrulan sebzelere bulguru, tuzu ve kara biberi ekleyip 2-3 dk kavurun ve ıspanakları ekleyip karıştırıp sıcak suyu ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alı.
Pişen pilavı 20-25 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails