Yeni yılın ilk tarifiyle herkese merhabalar...
Annemin elinden yöresel lezzetimiz Gendime veya Gendimaşı :)
Çok severek yediğim bu nefis lezzetli yemeği sizlerle paylaşıp arşivlemek istedim...
Anneciğimin ellerine sağlık ve tabiki de benimde objektifime :)
Malzemeler:
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1/2 su bardağı yeşil mercimek
-150 gr dana kuşbaşı
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Soğanı küçük, küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup eti soteleyip doğradığınız soğanı ekleyip 5dk kavurup salçaları ve pul biberi ekleyip kavurun.
Kavurduğunuz malzemelere buğday ve mercimeği ekleyip 2-3dk kavurup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 45dk pişirip yanında kuru soğan ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ALLAH 'ın Rahmeti Bereketi Merhameti Şevkati Üzerinize Olsun. Hayırlı cumalar ve hayırlı kandiller
Ellerinize saglik annemde gendime derdi galiba bizim oralardansiniz.
Bunu görmem hiç iyi olmadı :) Ellerinize sağlık. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/
Bayıldım tam kış yemeği ellerine sağlık sevgiler...
Yorum Gönder