Malzemeler:
-2 adet yumurta
-2 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı kakao
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2 çay bardağı un
Islatmak İçin:
-1 çay bardağı süt
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı kakao
Kreması İçin:
-1/2 lt süt
-125 gr tereyağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı hindistancevizi
-7 çorba kaşığı irmik
Üzeri İçin:
-1 kutu krema (200 gr)
-3 paket bitter çikolata (240 gr)
Süslemek İçin: beyaz çikolata
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikser ile köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığını harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin ve fırından çıkartıp üzerini nemli bez ile örtüp ılımaya bırakın.
Islatmak İçin süt, şeker ve kakaoyu cezveye koyup şeker eriyene kadar ısıtıp soğumaya bırakın.
Krema için tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Ilıyan kekin her tarafını soğuyan kakaolu süt ile ıslatıp ilk sıcağı çıkan kremayı kekin üzerine döküp kaşık ile üzerini düzleyip soğumaya bırakın.
Üzeri için kremayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtıp içine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın ve pastanın üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin.
Dinlenen pastayı kalıbından çıkartıp üzerini bermari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Oh, this is not a cake this is art!!!! Looks fantastic and I'm sure it tastes the same!
All my best and thank you for sharing
Elisabeth
Merhaba bu akşam bloglarda nefis pastalar var benimde yapasım geldi valla Ellerinize sağlık
Çok güzel bir pasta bu. kakao severler için ideal. Ellerinize sağlık.
Nefis denenesi bir tarif senin tariflerin her zaman benim için garantidir ellerine sağlık Aslıcığım sevgiler..
Yorum Gönder