2 Ocak 2015 Cuma

Gendime (mercimekli dövme yemeği)



Yeni yılın ilk tarifiyle herkese merhabalar...
Annemin elinden yöresel lezzetimiz Gendime veya Gendimaşı :)
Çok severek yediğim bu nefis lezzetli yemeği sizlerle paylaşıp arşivlemek istedim... 
Anneciğimin ellerine sağlık ve tabiki de benimde objektifime :)

Malzemeler:
-1 su bardağı aşurelik buğday
-1/2 su bardağı yeşil mercimek
-150 gr dana kuşbaşı
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı:Soğanı küçük, küçük doğrayın.
Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup eti soteleyip doğradığınız soğanı ekleyip 5dk kavurup salçaları ve pul biberi ekleyip kavurun.
Kavurduğunuz malzemelere buğday ve mercimeği ekleyip 2-3dk kavurup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 45dk pişirip yanında kuru soğan ile sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
ALLAH 'ın
Rahmeti Bereketi Merhameti Şevkati Üzerinize Olsun. Hayırlı cumalar ve hayırlı kandiller

hülya dedi ki...

Ellerinize saglik annemde gendime derdi galiba bizim oralardansiniz.

Mutfak Hazinem dedi ki...

Bunu görmem hiç iyi olmadı :) Ellerinize sağlık. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

Özgen dedi ki...

Bayıldım tam kış yemeği ellerine sağlık sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails