12 Ocak 2015 Pazartesi

Alman Pastası



Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle...
Haftaya tatlı bir lezzet ile başlamak istedim :) Hem görüntüsüyle hemde lezzetiyle yiyenlerden tam not alan bu nefis pastayı sevgili arkadaşım Mine'nin sayfasında görüp denedim...
Kendisine böylesi harika bir lezzeti bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyor ve hemen tarife geçiyorum :)

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1,5 çay bardağı yoğurt
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-4 çay bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-3 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Arası İçin: 2 adet muz
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Krema İçin Tencereye vanilin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın ve vanilini ekleyip mikser ile 5dk çırpıp soğumaya bırakın.
Kek için şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız kek harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkartınca üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Muzları ince olacak şekilde dilimleyin.
Soğuyan keki kelepçeli kalıpan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip arasına hazırladığınız kremayı sürüp üzerine muz dilimlerini yerleştirip kestiğiniz diğer keki üzerine kapatın ve her tarafına pudra şekeri serpiştirip buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)


5 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık en sevdiğim basit pastalarden biri nefis olmuş sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Aslıcığım ellerine sağlık senin gibi her şeyi fevkalade yapan bir arkadaşım tarafından tarifimin beğenilmesi çok güzel çok teşekkür ediyorum sevgiler bizden...

Deniz Güneş dedi ki...

elerine sağlık canımm nefis görünüyor gerçektenn misss..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hep mayalısını denerdim, bir de böyle yapmak lazım.
Nefis görünüyor, ellerine sağlık kelebeğim.

Adsız dedi ki...

slm sıtenz cook guzel patateslerı acaba parmak seklınde nasıl kesıyrsnz bı aletı mı var acaba eger varsa fotosunu koyarmısınız tesekkurler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails