18 Ekim 2022 Salı

Patatesli Salyangoz Poğaça


 

Malzemeler:
-2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arasına Sürmek İçin: sıvı yağ
İçi İçin:
-4-5 adet patates (haşlanmış)
-tuz, kara biber, pul biber
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 40 dk dinlendirin.
İçi için patatesleri rendeleyip baharatları ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp açabildiğiniz kadar ince açıp fırça ile her tarafına sıvı yağ sürüp uc kısmına patatesli harçtan koyup rulo sarıp içe doğru kıvırarak şekil verin.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serpiştirip tepside 30 dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails