3 Temmuz 2016 Pazar
Sultan Kebabı
Yapılışı biraz el oyalayıcı gibi gözükse de lezzeti muhteşem...
Özellikle davet sofraları için hem servis yönünden hem görselliğiyle hemde lezzetiyle ideal bir yemek.
Canım Accenim ve tatlış Gülsümcüğe emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum :))
Malzemeler:
-2 adet yufka
-250 kr dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
-1 adet domates
-1 adet patlıcan
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinağı
Beşemal Sos İçin:
-1 çorba kaşığı un
-1 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, karabiber
Üzeri İçin kaşar rendesi
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Etleri tencereye koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Patıcan, havuç, patates ve kırmızı biberi tavla zarından biraz daha büyük olacak şekilde, soğanı da ince olacak şekilde doğrayıp Domates ve sarımsağı rendeleyin.
kızgın yağda ilk olarak doğranmış patatesleri kızartıp sonra patlıcanı kızartın.
Suyunu çeken ete zeytinyağıyla birlikte soğan, biber ve havucu ekleyip 5dk kavurun.
Kavrulan sebzeli ete domates ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurup bezelye, kızarttığınız patates ve patlıcanı ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
Küçük bir kasenin içerisine bir yufkayı yerleştirip ortasına hazırladığınız sebzeli etten koyup kenarlardan sarkan fazla yufkayı etlerin üzerine kapatıp ters çevirin. (kapattığınız uclar alta gelecek)
Bu şekilde diğer yufkaları da hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Beşemal sos için tereyağını tavaya koyup un ile birlikte unun kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavurun ve sütü yavaş, yavaş ekleyip çok hızlı şekilde karıştırıp (topaklanmaması gerekiyor) tuz ve kara biberi ekleyip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte 2-3 dk kaynatıp ocaktan alın.
Sıcak beşemall sosu hazırladığınız yufkaların üzerlerine pay edip 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkartıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına koyup kaşarlar kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
(vermiş olduğum ölçiden toplam 8 adet kebap çıkıyor)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder