24 Şubat 2016 Çarşamba

Patates Hamurlu Peynirli Poğaça



Malzemeler:
-3 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-125gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 kase beyaz peynir
-maydonoz
-pul biber
Üzeri İçin:yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup haşlayıp rendelediğiniz patatesi, yumuşak tereyağını, yumurta, süt, maya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
Peyniri çatal ile ezip maydonuzu ince olacak şekilde doğrayıp bir kasenin içinde peynir, maydonoz ve pul biberi karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına hazırladığınız peynirli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip fırın tepsisinde 30 dk bekletip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Selma Mutfakta dedi ki...

Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

Adsız dedi ki...

Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails