Hayırlı Akşamlar :)
Sizlerde benim gibi tatlı olarak hafif lezzetlerden hoşlanıyorsanız kesinlikle deneyin derim :)
Malzemeler:
-1 lt süt
-10 çorba kaşığı şeker
-10 çorba kaşığı irmik
-1/2 portakal kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
Portakal Jölesi İçin:
-3 çay bardağı portakal suyu
-2 çorba kaşığı toz şeker (arzuya göre eksiltip fazlalaştırabilirsiniz)
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-1/2 portakal kabuğu rendesi
-2 paket vanilin
Tabanı İçin:
-1 paket petibör bisküvi
-1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri İçin: bitter çikolata
Süslemek İçin: 1 adet portakal
Hazırlanışı: İlk olarak portakalı yarım ay şeklinde ince ince dilimleyip kelepçeli kek kalıbına fotoğrafdaki gibi yerleştirin.
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, tereyağını eritin ve bisküvilere ekleyip iyice yoğurup yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıbın tabanına sıkı sıkı bastırarak yeşleştirin.
Muhallebisi için tencereye süt, şeker, irmik, portakal kabuğu rendesi ve vanilinleri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatıp bisküvilerin üzerine döküp oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Jölesi için bütün malzemeyi küçük tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp muhallebinin üzerine döküp ılımasını bekledikten sonra buzdolabına koyun.
Üzeri için çikolatayı bermari usulü eritip pastamızın üzerine gezdirip buz dolabında 3-4 saat beklettikten sonra kalıptan çıkartıp soğuk olarak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Çok güzel görünüyor:))))
Yorum Gönder