22 Mart 2015 Pazar

Pastırmalı Sebzeli Bulgur Pilavı



Hepinize mutlu pazarlar...
Başlı başına bir ana yemek olan bu lezzetin yanında sadece ayran olsun başka bir şey istemem :)
Evimizde pirinçten daha çok bulgur pilavı pişer... Sizde benim gibi bulgur pilavı seviyorsanız size extra lezetli bu harika pilavı vakit kaybetmeden deneyin derim :)

Malzemeler:
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-5-6 dilim pastırma (çemensiz)
-1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
-3 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı
-tuz, karabiber, pulbiber
-2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı: Soğanları minik, minik, havuç ve biberleri zar büyüklüğünde pastırmalarıda çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
Bulguru yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tenceresine tereyağını koyup eritin ve yeteri kadar zeytinyağını ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurup pastırmaları ekleyip 1-2 dk daha kavurun.
Kavrulan soğanlara biberleri  ve havucu ekleyip 5 dk ara ara karıştırarak kavurup  salça ve baharatları ekleyip katıştırıp bulguru ilave edip 5 dk daha kavurup suyunu ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip bezelyeleri ekleyip ocaktan alın.
Pişen pilavı 20 dk dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Renklii Mutfak dedi ki...

Nefis nefis nefis...
Ellerine saglik Aslicim :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails