18 Mart 2015 Çarşamba

Ballı Badem Pastası



Görüntüsüyle olduğu kadar lezzetiyle de tam puan alan bu nefis pastayı şiddetle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-6 çorba kaşığı toz şeker
-50 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-5 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı labne peyniri
-3 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-1 su bardağı file badem
-2 çorba kaşığı bal
-2 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar miskerle çırpıp tereyağı, un vanilinler ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız karışımı döküp 150 derecelik fırında 25 dk pişirin.
Üzeri için tereyağı bal ve şekeri küçük tencereye koyup kısık ateşte eriyene kadar katıştırıp bademleri ekleyip ocaktan alıp ılımaya bırakın (çok soğutmayın sertleşiyor)
Fırında 25 dk pişirdiğiniz keki fırından çıkartıp hiç beklemeden üzerine hazırladığınız ballı badem karışımını dikkatlice her tarafına eşit şekilde yayıp tekrar fırına sürüp yaklaşık 20 dk daha pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Krema için labne peyniri ve tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alıp 5-10 dk bekletin peynir ve tereyağını ekleyip mikser ile 10 dk çırpın.
Soğuyan keki kalıbından çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçasını tekrar kelepçeli kalıba yerleştirip  kremayı kekin üzerine döküp kaşıkla her tarafına yayın ve diğer parçayı kremanın üzerine kapatıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirip  kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun :) 




1 yorum:

nahide zereyak dedi ki...

Pasta çok güzel olmuş. Ballı bademli olunca lezzeti nefistir kesin. Ellerinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails