2 Mart 2015 Pazartesi

Peynirli El Açması Gözleme



Malzemeler:
-1 su bardağı süt (ılık)
-1 su bardağı su (ılık)
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 kase beyaz peynir ( ben tulum kullandım)
-1 kase lor peyniri
-1/2 demet maydonoz
-5 dal taze soğan
-pul biber
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine un koyup süt,su, sıvı yağ, maya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırlanan hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15-20 dk dinlendirin.
İç malzemesi için maydonoz ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayıp peynirlerle birlikte derin kase içerisinde pul biberi de ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Hazırladığınız peynirli harçtan açtığınız hamurun yarısına koyup boş kısmını üzerine kapatıp kenarlarına bastırıp kesme ruleti ile kenarlarındaki fazla hamuru kesin.
Hazırladığını gözlemeyi ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık güzel görünüyor :-):-):.

Zeynep bilmeç dedi ki...

Şuan yapıyorum bakalım nasıl olcak :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails