Malzemeler:
-1 paket kuskus
-1 paket kuskus
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 su bardağı konserve mısır
-15-20 adet kornişon
-1 adet patates
-2 adet havuç
-2 adet kırmızı biber (kapya)
-1/2 demek maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-1 adet limon suyu
-zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Kuskusu kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Patates ve havuçların kabuklarını soyup zar büyüklüğünde küp küp doğrayıp ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kornişonları ve kapya biberirde aynı büyüklükte doğrayın.
Maydonoz ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Haşlanan kuskusun suyunu süzgeçten süzüp derin bir kab içerisine koyup bütün hazırlayıp doğradığınız malzemeleri ekleyip damak tadınıza göre ekşisi, tuzu ve zeytinyağını da ekleyip karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
en sevdiklerimden eline sağlık
Yorum Gönder