3 Aralık 2013 Salı

Peynirli Sıkma



Malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı süt
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar ılık su
İçi İçin:
-2 adet kuru soğan
-1 kase tulum peyniri
-2 çorba kaşığı tereyağ
-tuz, pul biber
Yağlamak İçin: tereyağı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin
Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tereyağın da pembeleşene kadar kavurup tuz ve pulbiberini ekleyip ocaktan alıp soğuyunca peyniri ilave edin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip pişince tereyağı ile her iki tarafını da yağlayıp uç kısmına peynirli harçtan koyup sıkıca rulo sarıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahhh olsa şimdi nasıl yerdim ama:)
Ellerine sağlık canım:)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

eline sağlık canım nefis:)))

Özgen dedi ki...

En merak ettiğim fakat henüz denemediğim tariflerden biri bu elinize sağlık sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails