6 Aralık 2013 Cuma

İstavrit Tava



Malzemeler:
-1 kg istavrit
-1 kase mısır unu
-1 çorba kaşığı tuz
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: İstavritleri temizleyip kafalarını kopartıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
Mısır unu ve tuzu karıştırıp istavritlerin her tarafını una bulayıp yağlanmış teflon tavaya aynı yönde yan yana sıkı olacak şekilde dizin.
Orta ateşte balıklar kızana kadar pişirip düz bir tabak yardımı ile ters çevirip diğer tarafınıda aynı şekilde pişirip servis tabağına koyup sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


4 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Tam balığın zamanı ! günlerdir de ben istiyorum şöyle çıtır çıtır !!!
Ellerine sağlık canım
sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Hiim nefis olmus canim, ellerine saglik. Bugün bende de balik vardi ama öyle acikmisim ki baligi fotograflamaya firsat olmadan yendi bitti, gelecege artik, sevgiler....

Ilhan Ucer dedi ki...

Az yağda olması süper. Izgara gibi olmuştur zaten fotograf da ne kadar lezzetli olduğu belli. Ellerinize sağlık.

Saniye Sultan Altıkan dedi ki...

balık çok severim,ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails