25 Aralık 2013 Çarşamba

Tereyağlı Erişte



Son haftalarda ki favori yemeğim :)
Pilav yerini tereyağlı erişteye bıraktı... Hem pratik hemde lezzetli :)

Malzemeler:
-2 kase erişte
-2 lt su
-100 gr tereyağı
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:Erişteleri geniş teflon tavaya koyup kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.
(bu işlemi yaparken kaşık kullanmayım erişteler kırılıyor ben tavada sallaya sallaya kavuruyorum)
Suyu kaynatıp kavrulan eriştelerin üzerine döküp tuzunu ekleyip erişteler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tereyağını eritip pul biberi 1-2 dk kavurun.
Haşlanan eriştenin suyunu süzgeçte süzüp servis tabaklarına alın ve pul biberli tereyağını üzerlerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)




3 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

en favori yemeğimizdir makarna :) Ellerine sağlık

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık erişteyi ben de bu şekilde pişiriyorum sevgiler...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık tatlım..
kaşıklayasım geldi bak şimdiiiii :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails