28 Aralık 2013 Cumartesi

Peynirli Krep



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 su bardağından biraz eksik un
-1 tatlı kaşığı tereyağı
İçi İçin: İstediğiniz peynir çeşidi (ben kaşar kullandım)
Kızartmak İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:Yumurta, süt, su ve tuzu mikser ile çırpıp unu ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Krep hamuru boza kıvamında olacak
Krep tavasına veya teflon tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağını koyup eritin ve krep hamurundan yarım kepçe alıp dökün ve tavayı sallayarak hamurun yayılmasını sağlayıp orta ateşte arkalı önlü pişirin.
(krep ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur)
Toplam 8-9 adet krep çıkıyor
Pişirdiğiniz kreplerin orta kısımlarına peynir koyup sağ ve sol taralarını üstüste gelecek şekilde katlayıp alt ve üst kısımlarınıda aynı şekilde katlayın.
Teflon tavaya 2 kaşık tereyağını koyup eritin ve ilk olarak kreplerin kat yerleri alta gelecek şekilde tavaya koyun ve kızartıp daha sonra üst kısımlarını çevirip aynı şekilde kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık çokgüzel bir kahvaltılık sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails