Malzemeler:
-500 gr kıyma
-1 adet yumurta
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unu
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
İçi İçin:
-2 adet patates
-1 adet domates
-1 diş sarımsak
-tuz
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
Kızartmak için: sıvı yağ
Hazırlanışı:Köfte için soğan ve sarımsakları rendeleyip yumurta ile birlikte kıymaya ekleyip iyice yoğurup ekmek içi ve baharatları ekleyip 5dk daha yoğurup buz dolabına koyup 1 saat dinlendirin
İçi için patatesi zar büyüklüğünde doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Domates ve sarımsağı rendeleyip tavada suyunu çekene kadar pişirip patates ve tuz ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Dinlenen köftelerden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle içlerini oyarak çanak şekli verin (bu işlemi yaparken elleriniz ıslatırsanız daha kolay oluyor)
Hazırladığını köfteleri tepsiye yerleştirip180 derecelik fırında köfteler kızarana kadar pişirip fırından çıkartın.
Pişen köftelerin içlerini patates ile doldurun.
Sos için salça ve suyu karıştırıp köftelerin üzerlerine gezdirip tekrar fırında 20dk pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
Ellerinize saglik cok guzel gozukuyor.sizin tabaklariniza bayiliyorum:)
Aslıcım bu yemeğin aynısı geçen hafta yapmıştım evdekilerde pek sevmişti..
Eline sağlık afiyet şifa olsun..
Cok hos bir sunum olmus. Cok lezzetli gozukuyor. Denemem gerek :) eline emegine saglik. Sevgilerimle :)
sunum çok şık ,eline sağlık :)
çok güzel de bunun adı hasanpaşa köftesi değilmiydi :) ben mi yanlış hatırlıyorum şekerim..
Patates ve kofte ikilisine bayilan biri olarak cok begendigimi soylemeliyim :)ellerine saglik...
Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Nilgüncüğüm Hasan Paşa Köftesi Patates püresi ve kaşar rendeli oluyor canım sevgiler :)
Yorum Gönder