Malzemeler:
-10 adet havuç
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: hindistancevizi
Hazırlanışı:Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
Bir kasede süt ve nişastayı karıştırıp havuç ve şekerle birlikte tencereye koyup altı kısık şekilde suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak (dibi tutmasın diye) pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
Tabanı su ile ıslatılmış küçük kare borcama döküp üzerini kaşık ile düzleyin.
Ilıyınca buz dolabın da 3-4 saat bekletip istediğiniz büyüklükte kareler kesin.
Kestiğiniz karelerin hertarafını hindistan cevizine bulayıp istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
9 yorum:
Havuçlu, tarçınlı kekin üzerine hiç hindistan cevizi koymamıştım. Denicez bakalım :)
Çok güzel görünüyorlar canım,ellerine sağlık...
Çok tuttum bu tarifi ellerine sağlık sevgiler...
Bunu denedim cok hafif ve lezzetli bir tarif.SEVİNC
Sevinç hanım afiyetler olsun :)
Çok güzel vede hafif görünüyor cezerye gibi denicem takiptesiniz :)
bugday nisastası ya da mısır nisastası hangisini kullandınız cok sık görünüor ellerine saglık :)
Sevgili Birdenbire Birden... Mısır nişastası kullandım ben... Sevgiler :)
Henüz denemedim yapıcaz bakalım...
Yorum Gönder