Malzemeler:
-125gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 çorba kaşığı kakao
-1,5-2 su bardağı un
Dolgusu İçin:
-2 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı un
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 paket bitter çikolata
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (80 gr)
Üzeri İçin:
-200 gr bitter çikolata
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek İçin: toz antep fıstığı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20dk bekletin.
Dolgusu için süt, un ve şekeri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alıp cevizi ilave edip ılımaya bırakın.
Hamuru buzdolabından çıkartıp 14 eşit parçaya bölüp avucunuzda yassılayıp hafif yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirip bir kaç yerine çatal batırın (kabarmaması için)
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca kalıplarından çıkartıp içlerini çikolatalı krema ile doldurun.
Üzeri için çikolatayı tereyağı ile bermari usulu eritip tartoletleri çikolataya batırıp buzdolabına koyup dinlendirdikten sonra üzerlerini toz antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
7 yorum:
Nefis olmuş ellerine sağlık canım.
cikolatali tatlara bayilan benim gibiler icin super bir tarif ellerine saglik :) ayrica blog hayatimin sizinle daha da aktiflesmesi beni cok mutlu etti :) blog listenize de eklemeniz benim icin surpriz oldu cok tesekkurler :) sinem renkliimutfak
ELİNE SAĞLIK CANIM NEFİS:)))
Bol cikolatali nefis olmus. Eline saglik :)
merhaba asli hanim ben zeynep size bir sey soracatkim havuc kareler hakkinda 10 adet havuc demisin ortalama kac su bardak oluyor bir malzem pisince koyu mu oluyor ilk defa boyle guzel tarif gordum cevaplarsaniz sevinirim
Yorumlarınız için gönlünüze sağlık çok teşekkür ediyorum :)
Sevgili Adsız...
Su bardağı ile ölçmedim ama 1kg havuç oluyor ortalama.
Evet pişince koyu oluyor yani muhallebiden koyu olacak borcama döküldüğünde üzerini kaşıkla düzleştiriyorsunuz zaten suyunu çektiği an ocaktan alıyorsunuz.
Sevgiler :)
Mmmmm ellerinize sağlık. Olsada yesek :)
Yorum Gönder