11 Kasım 2012 Pazar

Sadrazam Lokumu



Denemenizi şiddetle tavsiye edeceğim nefis ve bir okadarda hafif bir lezzet...

Malzemeler:
-1lt süt
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-100gr margarin
-2 paket vanilin
Arası İçin: 2 adet muz
Üzeri İçin:
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-2 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı:Hindistancevizi ve fındığı karıştırıp fırın tepsisinin yabanına hiç açık bir yer kalmayacak şekilde serpiştirin.
Muzları boylamasına ortadan ikiye daha sonra enlemesine ortadan ikiye kesin.
Tencereye süt, şeker ve unu koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın.
Margarini ve vanilinleri ekleyip margarin eriyene kadar mikser ile çırpın
Hazırlanan muhallebiyi hazırlamış olduğunuz tepsiye yavaş yavaş döküp ıslatılmış yemek kaşığının arkası ile düzleyip ılımasını bekleyip buzdolabına koyup 1gece bekletin.
Bekleyen tatlıyı boylamasına 4 eşit parça olacak şekilde kesip enlemesine ortadan ikiye kesip (toplam 8 adet olacak şekilde) her bir parçanın uç kısımlarına muz dilimlerinden koyup spatula yardımı ile rulo sarıp servis yapın...

Afiyet Olsun :))




5 yorum:

HEDEN dedi ki...

BOMBA BOMBA BİR TATLI OLMUŞ,NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIK CANIM.

Simge Keskin dedi ki...

Ellerine sağlık Aslisko deneyeceğim bu sefer kesin. Teşekkürler!

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık,çok severim...keyifli pazarlar,sevgiler

feray dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık canım ..

Hatice Mutfakta dedi ki...

Çok seviyorum ben bunu ellerine sağlık canım..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails