23 Kasım 2012 Cuma

Çedeneli Çubuk



Malzemeler:
-250gr eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı çedene
-10 çay kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
Üzeri İçin:yumurta sarısı , susam
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine bir miktar un koyun ve malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan küçük parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle çubuk şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :))

9 yorum:

Swotpisces dedi ki...

çedene ilk defa duydum, bimin yağlı gevreklerine benziyorlar...

Ayse Den dedi ki...

Mıııı enfes görünüyor...

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı günler, nekadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Feray kaygısız dedi ki...

Çedene hiç duymamıştım Aslıcım sonra araştırınca buralarda yetişmediğini gördüm, aktarlarda vardır ama ne için kullanıldığını bilmeyince. Bu tarifin çok iyi oldu en azından bilgilenmiş oldum. Ellerine sağlık canım..

dönmezçağlar dedi ki...

hııım nefis görünüyorlar ama çedenenin tadını hiç bilmiyorum denemek isterim.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Hayirli aksamlar canim ellerine saglik .

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

bir türkü vardır bunun üzerine çıt çıt çıt çedene diye aklıma geldi...çok güzeldir tadı eminim,ellerine sağlık aslıcım...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık güzel görünüyorlar mahlep koymasak olurmu DİLEK

Pembe Tatlar dedi ki...

Teşekkür ediyorum Dilek hanım...
Tabikide olur ben çoık sevdiğim için mahlebi genelde tüm tuzlularımda kullanıyorum...

Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails