19 Kasım 2012 Pazartesi

Damla Sakızlı Muhallebi



Malzemeler:
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı tozşeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı pirinç unu
-2 parça damla sakızı (şekerle sahanda ezilmiş)
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: isteğe bağlı meyve (ben çilek kullnadım kivi veya muzda nefis oluyor)
Hazırlanışı:Orta boy bir tencerenin içerisine tereyağ ve vanilinler hariç kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alın.
Tereyağı ve vanilinleri muhallebiye ekleyip mikser ile 10dk çırpın.
Arzu ettiğiniz meyveleri doğrayıp servis kuplarının içlerine  koyup hazırladığınız muhallebiyi kuplara eşit şekilde pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Not: Damla sakızı yerine 1 adet falım damla sakızlı da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun :))

3 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

eline sağlık....

Lezzet sarayı dedi ki...

ooo nefis olmuş ellerine sağlık Aslıcım...falım sakızı bende kullanırım tatlılarda çok iyi oluyor kurtarıcı gibi...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok seviyorum sakızlı tatları ama ne yazık ki annem sevmediğinden fazla yapamıyorum.
Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails