27 Aralık 2021 Pazartesi

Sütlü Kadayıf Tatlısı


 

Uzun bir aradan sonra merhabalar :)
2021'i uğurlamaya günler kala sayfamı güncelleyerek bu şahane tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:
-500 gr tel kadayıf
-100 gr tereyağı 
-1 çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin: ceviz
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı süt
-2 su bardağı süt
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye süt, su ve şekeri koyup bir taşım kaynatıp ılımaya bırakın.
Kadayıfları elinizle havalandırarak tel tel ayırın.
Yağlanmış büyük kare veya yuvarlak borcama kadayıfların yarısını koyup üzerine iri çekilmiş bol ceviz serpiştirip kalan kadayıfları üzerine koyup elinizle sıkıca bastırıp düzleyin.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırıp kadayıfların üzerine gezdirip yaklaşık 1 saat bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca ılıyan şerbeti üzerine döküp soğuyunca üzerlerini fıstık ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
(ben malzemelerin yarısını kullanarak küçük yuvarlak borcama yaptım)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails