27 Eylül 2021 Pazartesi

Soslu Biber Kızartması (koserve)


 

Uzun bir aradan sonra herkese merhabalar :)
Bizim evin vazgeçilmez kahvaltılıklarından olan soslu biber kızarmasını bu yıl konserve olarak yaptım muhteşem oldu mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
-1 kg yeşil biber
-1 kg domates
-5-6 diş sarımsak
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-tuz (kaya tuzu kullandım)
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Biberlerin saplarını kesip ortadan ikiye kesip kızgın yağda kızartın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp, küp doğrayıp sarımsakları rendeleyip tencereye domatesleri koyup tuz ekleyip suyunu çekip koyulaşana kadar kaynatıp kızarmış biberleri kaynayan domatese karıştırıp ocaktan alıp sıcakken kavanozlara pay edip kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip soğuyunca seri bir yere koyun.
İstediğiniz zaman isteğe bağlı ister hafif ısıtıp ister soğuk olarak kahvaltıda yada et yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails