2 Ekim 2018 Salı

Tombul Biber Turşusu





Malzemeler:
-250-300 gr tombul biber
-1 çay bardağı üzüm sirkesi
-4-5 adet sarımsak
-1,5 çorba kaşığı kaya tuzu
-4-5 dal maydonoz
-aldığı kadar kaynar su
Hazırlanışı: 1 lt lik kavanoza aralarına sarımsak koyarak biberleri koyup en üste maydanozları koyun.
Sirke kaya tuzunu karıştırıp biberlerin üzerine döküp kavanozun kalanını kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Soğuyan kavonozları serin bir yere koyup 15-20 gün sonra tüketmeye başlayabilirsiniz.

(vermiş olduğum ölçü 1lt lik kavaonoz için)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails