27 Eylül 2017 Çarşamba

Şeftali Suyu



Merhabalar:)
Köyden gelen şeftalileri yiyerek tüketemeyince bir kısmını reçel bir kısmını da miss gibi meyve suyu yaptım.

Malzemeler:
-3 kg şeftali
-1 su bardağı toz şeker
-2 lt su
Hazırlanışı: Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp irice doğrayın.
Derin tencereye şeftalileri ve suyu koyup yumuşayana kadar yaklaşık 30 dk kaynatıp blendırdan geçirip ince tel süzgeçten süzüp şekerini ekleyip karıştırın.
İsterseniz soğuyunca hemen tüketin isterseniz sıcakken kavanozlara pay edip kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gece beklettikten sonra serin bir yere koyup istediğiniz zaman tüketin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails