24 Nisan 2017 Pazartesi
Çikolatalı Muzlu Kup
Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-2 paket bitter çikolata (160 gr)
-2 adet muz
-1 kutu krema (200 ml)
-1 paket sade bisküvi (ben eti burçak kullandım)
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: çilek, toz fıstık, draje çikolata
Hazırlanışı: Muzları çatal ile ezin.
Tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve ezilmiş muzları koyup pürüzsüzleşmesi için blendırdan geçirip orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp çikolata ve vanilinleri ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırıp tencerenin ağzını kapat veya streç filmle kapatıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğumasını bekleyin.
Bisküvileri ortadan ikiye bölüp servis kuplarının tabanına 2-3 parça bisküviden koyun.
Kremayı çırpma kabına koyup mikserle yaklaşık 10 dk çırpıp soğuyan muhallebiyi kremaya ekleyip 2-3 dk daha çırpıp kuplara pay edip üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder