11 Haziran 2016 Cumartesi

Tarak Tatlısı




Malzemeler:
-1 adet yumurta
-100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 1 su bardağı iri çekilmiş badem
Üzeri İçin:
-25-30 tane badem
-1 adet yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
-3,5 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1 çay kaşığı limon suyu




Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup sırasıyla malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun (kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle oval şekil verip tarağın üzerine koyup elinizle bastırarak yassılayıp  ortasına çekilmiş bademden koyup kapatın ve uc kısımlarını birleştirip tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp tatlıların üzerlerine sürüp orta kısımlarına badem koyup önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.
(toplam 28 adet tatlı çıktı)

Afiyet Olsun :) 


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar ramazan ayınız mübarek olsun bu güzel ayı hakkıyla yaşamayı nasib etsin rabbim inş suzde benim gibi misafir ağırlamayı seviyorsunuz. Tatlı enfessss olmuş ellerine sağlık ilk fırsatda yapmayı düşünüyorum. Bereketli iftarlar BAL

Hayatcemresi dedi ki...

Merhaba, tatlınızı bir iki farklılıkla denedim, çok beğendik. İlerleyen günlerde de sayfamda yayınlayacağım inşaAllah. Güzel tarifiniz için çok teşekkürler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails