Malzemeler:
-2 adet kabak
-1 demet semizotu
-1/2 demet dereotu
-2 su bardağı süzme yoğurt
-3 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı:Kabakları rendeleyip elinizle fazla suyunu sıkıp zeytinyağında 2-3 dk kavurup soğumaya bırakın.
Semizotunun yapraklarını dallarından ayırın. (doğranmayacak)
Dereotunu ince olacak şekilde doğrayıp sarımsağı rendeleyin.
Derin bir kase içerisine yoğurt, sarımsak ve tuzu koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp kabak, semizotu ve dereotunu ekleyip karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
1 yorum:
Mmmm bir kabak sever olarak bayıldım. Bende semiz otu koymadan cevizle yapıyorum bu salatayı:) Semiz otu eklemek de iyi fikir.
Yorum Gönder