2 Haziran 2016 Perşembe

Dereotlu Kurabiye



Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup  malzemelerin hepsini sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Nil dedi ki...

Çok güzel görünüyor. Kıyır kıyır

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails