15 Mart 2015 Pazar

Turunç Kabuğu Rendele




Herkese mutlu musmutlu pazarlar...

Canım Anneciğimin her yıl üşenmeden yaptığı hazırlanışı çok zahmetli ve günlerce süren bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim...  Denemeye değer biraz da sabır isteyen  bu lezzeti deneyin derin :)

Malzemeler:
-8 adet turunç
-1 kg şeker
-1 kg su
-1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı Turunçları bol su ile iyice yıkayıp rendenin ince kısmıyla hafiften turunçların kabuklarını rendeleyip tekrar yıkayın.
Portakal soyar gibi turunçların kabuklarını soyup kıvırarak rulo yapın.
kıvırdığınız kabukları iğne yardımı ile ipe dizin.
Su dolu büyük bir kaba ipe dizdiğiniz turunç kabuklarını koyup  acısının çıkması için 3 gün suda bekletin. (her gün suyu değişecek)
Üç günün sonunda büyük bir tencereye su koyup kaynatın ve turunç kabuklarını kaynayan suya koyup 5-10 dk haşlayıp suyunu süzüp tekrar üç gün suda bekletin (her gün suyu değişecek)
Tencereye 1kg şeker ile 1kg suyu koyup iyice koyulaşana kadar kaynatın.
Suda beklettiğiniz turunç kabuklarının suyunu süzdürüp koyulaşan şerbetin içine koyup kabukların rengi şefaflaşana kadar kaynatıp limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra turunç kabuklarını ipten çıkartıp kavanozlara koyup istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz...
(şerbetin koyu olması lazım turunç kabuklarını içine attığınızda şerbetin kıvamı açılıyor)


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails