21 Ağustos 2013 Çarşamba

Patatesli Çıtır Börek



Demenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:
-4 adet yufka
İçi İçin:
-4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-tuz
Sos İçin:
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı sirke
-3 çorba kaşığı un
Üzeri İçin : yumurta sarısı, haşhaş
Hazırlanışı: İçi için soğanı minik minik doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurup diğer malzemelerle birlikte patatese ekleyip karıştırın.
Sos için sıvı yağ ile unu pürüzsüzleşene kadar çırpıp sirkeyi ekleyin.
Düz demin üzerine bir tane yufkayı serip hazırlanan sostan 3-4 çorba kaşığı döküp fırça ile hertarafına sürüp üzerine ikinci yufkayı serip aynı şekilde sostan sürüp pizza dilimi şeklinde 10 eşit parçaya kesin.
Kesilen yufkaların kalın kısımlarına patatesli harçtan koyup sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

5 yorum:

*mehtap dedi ki...

harika olmuş, eline sağlık.

muhabbetsofrasi dedi ki...

ellerine sağlık canım

TATESAL dedi ki...

Böreğin harcı çok farklı olmuş canım süpersin....

Adsız dedi ki...

tek kat yufkayı mı sarıcaz.Çift katlı mı sarıyoruz ??

Pembe Tatlar dedi ki...

Önce ilk kat yufkayı serip harçtan sürüyoruz onun üzerine ikinci kat yufkayı serip tekrar harç seriyoruz ve kesip iç malzemeyi koyup sarıyorsunuz...
Çift kat oluyor...

Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails