Yepyeni bir haftadan herkese merhabalar....
Umarım hepiniz güzel bir hafta geçirirseiniz...
Sevgili Papatyamın blogunda gördüğüm tavuklu saksı kebabını nezamandır denemek istiyordum...
Geçtiğimiz hafta iftar için yaptım sadece ben tavuk yerine kırmızı et tercih ettim ve gerçekten eşim çok beğendi:)
Malzemeleri kişi sayısına göre azaltıp artırabilirsiniz buyrun tarife...
Malzemeler:
-4 adet bostan patlıcan
-1/2 kg dana kuşbaşı
-3 adet domates
-3 adet yeşil biber
-zeytinyağı
-tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
-domates
-biber
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanları alacalı soyup enine ortadan ikiye kesip içlerini oyup kızgın yağda kızartın...
Etleri tencereye koyup suyu çekene kadar pişirin...
Biberleri küp küp doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp,küp doğrayın..
Suyunu çeken etlere zeytin yağı ile beraber doğranmış sebzeleri ekleyip iyice kavurup baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın...
Kızarmış patlıcanların içlerini kuşbaşılı harç ile doldurup tepsiye yerleştirip üzerlerine dilimlenmiş domates ve biber koyun...
Salçayı su ile karıştırıp kebapların üzerlerine gezdirip fırına koyup 180derecede suyunu çekene kadar pişirip sıcak olarak servis yapın...
Afiyet Olsun:)
31 yorum:
sunum çok güzel, kuşbaşı ile daha iyi olur ellerine sağlık pembişim afiyet olsun
hayırlı sahurlar :))
http://krematat.blogspot.com/
kuşum o kırmızı et olmasın sakın hihi:)
pek leziz görünüyor,ellerine sağlık:)
bitanem ellerine sağlık:))
bende denedim bu tarifi ama tavukla gerçekten mükemmel oluyor hem de çok şık.. babam burun bükmüştü niye etli değil diye ona da böyle yaparım bende:))
ellerine sağlık tatlılar tatlısı..
öpüyorum seni..
Aslıcığım eline sağlık sunum tam senlik olmuş afiyet bal şeker olsun ...
canm,sunum herzamanki gibi harika,tat da eminim bir o kadar güzeldir. ellerine sağlık şeker...
hayırlı ramazanlar...
dua ederken aniden aklına gelivereyim :)amin ..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler..
GUNAYDIN,ELLERINE SAGLIK
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
mantarlı bulgur pilavı tarifini de dört gözle bekliyorum. öptüm canım
Ramazan geleli tarifler çok nefis görünüyor. Yıllar önce yapardım bunu ama kızartmadan vazgeçeli yapmıyordum. Şimdi tekrar pişiresim geldi. Ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık bende çok seviyorum patlıcanlı herşeyi..
Buda çok şık bir yemek olmuş
Hayırlı haftalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Selam Aslı,
Bende yemeğin adına aldanıp saksıda pişecek zannettim:)Çömlek kebabı gibi. Buradaki saksıyıda yiyoruz. Patlıcan ve et harika bir yemektir mutlaka denemek gerek. Ellerine sağlık.
Sevgiler*
SAİAslım,çok nefis olmuş ellerine sağlık ben kıymalısınıda yapıyorum oda güzel oluyor..A.E.O
Aslıcığım sunumun harika çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. İyi haftalar.
eminim harika olmuştur.ellerine saglık.
aslım ellerıne sağlık canım.guzel bır lezzet olmuş.ıyı haftalar sevgiler
sunumunuz ve herşey süper olmuş.
hmm ellerine sağlık harika olmuş...
ellerine sağlık nefis görünüyor
mutlu haftalar canım
Kızım gitti gideli mutfakta üretemez oldum . Çok güzel ve lezzetli gözüküyor canım eline sağlık
Çok lezzetli görünen bir lezzet olduğu kesin..Ellerine sağlık,sevgilerrrrr...
hmmmmmmm enfes görünüyor.ellerine sağlık canım
aslıcım tama misafire yakışır bir yemek.bende yapayım bari.ellerine sağlık talım.hayırlı iftarlar
Iftar sofralarina cok yakisan nefis bir yemek olmus sunum istah aciyor her zamanki gibi
bereketli ifiatrlar canim
harika görünüyor eline sağlık
patlıcanlı yemekleri çok severim zatenn hımm süper süperrrrr:)
Merhaba Aslıcım.Hayırlı ramazanlar öncelikle.Sunumun yine nefis.Sevgilerrrr.
Aslıcım hayırlı ramazanlar canım. Ellerine sağlık bir tanem. Sunum harika eminim ki lezzette onun kadar güzeldir. Öpüyorum canım seni.
görüntü süper ellerine sağlık canım
bende kırmızı et sevmiorum tavukla deniyim bari :) ellerinize sağlık..
Harikaaaa, tadını tahmin edebiliyorum ama beni asıl cezbeden sunumu farklı bir yemek olması,denenecekler listeme aldım Aslıcım :)) Öptümmm
Yorum Gönder