30 Temmuz 2013 Salı

Karadut Şerbeti



Sıcak yaz günlerinde misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir lezzet...

Ölçü veremeden kısaca anlatayım :)

Yeteri kadar karadutu yıkayıp  damak zevkinize göre şeker ilave edip 25dk kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın ve bir miktar su ekleyip blendırdan geçirip süzgeçten süzün.
Süzdüğünüz şerbeti 10 dk daha kaynatıp bir adet limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp sıcakken  cam kavanozlara koyup soğuyunca  ağızlarını kapatıp buzdolabına koyup istediğiniz zaman arzuya göre su ekleyerek  soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

28 Temmuz 2013 Pazar

Fırında Salçalı Patates



Malzemeler:
- 6 adet orta boy patates
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı pul biber
-1/2 çay kaşığı kekik
-1-1,5 tatlı kaşığı tuz
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Patatesleri soyup yıkayıp  biraz iri olacak şekilde küp küp doğrayın.
Salça zeytinyağı ve baharatları patateslere ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri koyup 180 derecelik fırında yaklaşık 50dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

25 Temmuz 2013 Perşembe

2013 İftar Daveti (6)



Misafirlerim İçin Masamda...

-Börek Çorbası
-Pirinç Pilavı
-Tekirdağ Köfte
-Fırında Salçalı Patates
-Zeytinyağlı Sarma
-Yoğurtlu Patates+Kabak+Havuç Salatası
-Çoban Salatası
-Karışık Meyve Kompostosu
-Fıstıklı Şöbiyet

Tarifler en kısa zamanda yayınlanacak...

Sevgiler Aslişko :))

23 Temmuz 2013 Salı

Pastırmalı Humus



Malzemeler:
-1,5 su bardağı nohut (haşlanmış kabukları soyulmuş)
-1 su bardağı tahin
-3 adet limon suyu
-1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
-4 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kimyon
-tuz
Üzeri için:
-5-6 dilim pastırma
-1 çay kaşığı pulbiber
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:Nohut ve sarımsakları rondodan geçirip kalan malzemeleri ekleyip karıştırın gerekirse 2-3 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pastırmaları istediğiniz büyüklükte doğrayıp pulbiber ile birlikte zeytinyağında çok hafif soteleyin.
Hazırladığınız humusu servis tabağına koyun ve üzerine sotelediğiniz pastırmalrı ekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

21 Temmuz 2013 Pazar

Yoğurtlu Kabak Çanağı



Herkesin merakla beklediği cici çanaklarım :)

Malzemeler:
-4 adet grit kabağı
-1 adet havuç
-oyduğunuz kabakların içleri
-bir tutam dereotu
-8 çorba kaşığı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı mayonez
-3 diş sarımsak
-tuz 
-zeytinyağı
Süslemek İçin: Ceviz içi
Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp enlemesine ortadan ikiye kesip içlerini oyacak ile çıkartın.
Tencereye su koyup kaynatın ve oyulmuş kabakları 3-5dk haşlayıp sudan alıp soğumaya bırakın.
Küçük bir kaseye bir miktar zeytinyağı koyup fırça ile kabakların her tarafına sürüp 175 derecelik fırında kabakları  yaklaşık 15 dk pişirin.
Havucu rendeleyip kabak içlerini minik minik doğrayın ve tavada çok az zeytinyağı ile 5dk kavurun.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp dereotunu ince olacak şekilde doğrayıp sarımsakları rendeleyip kavrulan sebzelerle birlikte yoğurda ekleyip karıştırın..
Hazırlanan yoğurtlu karışımı kabakların içlerine doldurup üzerlerini ceviz ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)






20 Temmuz 2013 Cumartesi

Haşhaşlı Revani



Misafirlerimden tam not alan bir lezzet....

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı haşhaş
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağu süt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1,5 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
-2,5 bardak toz şeker
-3 bardak su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp 2-3 dk bekletip soğuyan kekin üzerine sıcak şerbeti dökün.
Kek şerbetini çekip soğuyunca üzerlerine dondurma yada benim gibi kaymak koyarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

18 Temmuz 2013 Perşembe

2013 İftar Daveti (5)


İnsanın sevdiği kişilerle aynı masayı paylaşması kadar güzel birşey yok rabbim daim etsin...

Misafirlerim İçin Menümde...
-Dobilik Çorbası
-Bulgur Pilavı
-Sarımsaklı Tavuk
-Fırında Elma Dilim Patates
-Etli Bezelye
-Zeytinyağlı Sarma Dolma
-Yoğurtlu Kabak Çanağı
-Yoğurtlu Pancar Salatası
-Çoban Salatası
-Karışık Meyveli Komposto
-Haşhaşlı Revani

Tarifler en kısa zamanda yayınlanacaktır....

Sevgiler Aslişko :))

2013 İftar Daveti (4)



Çok şükür bugünde iftarımızı yaptık...

Misafirlerim için menümde:
-Sulu Köfte
-Şehriyeli Pirinç Pilavı
-Sebzeli Et sote
-Taze Fasulye Kavurması
-Zeytinyağlı Dolma Sarma
-Yoğurtlu Ezme Patates Salatası
-Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
-Çoban Salatası
-Üzümlü Nektari Kompostosu
-Afyon Lokumu

Tarifleri sırasıyla paylaşacağım...

Secgiler Aslişko :)

16 Temmuz 2013 Salı

Nuraniye



Davet menülerimi yayınlamaya devam :) 
Hem hafif hem pratik bir lezzet...

Malzemeler:
-1 su bardağı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış)
-3 adet kabak (rendelenmiş)
-4 adet taze soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-3 diş sarımsak
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Soğanları  ince olarak şekilde doğrayın.
Zeytinyağında soğanları 1-2dk kavurup kabakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Sarımsakları rendeleyin maydonoz ve dereotunu ince ince doğrayıp sarımsak ve pirinçle beraber yoğurda ekleyip tuzunu da ilave edin.
Soğuyan kabaklarıda yoğurda ekleyip karıştırın buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)


15 Temmuz 2013 Pazartesi

Tavuklu Saksı Kebabı



Malzemeler:
-4 adet bostan patlıcan
-2 adet tavuk fileto
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet domates
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, karabiber, pulbiber
-Zeytinyağı
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: Domates
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanları ister alacalı soyup ister benim gibi bıcakla minik daireler yapıp içlerini oyup  kızgın yağda kızartın.
(ben ağır olmasın diye her tarafına içine dışına fırça ile yağ sürüp fırında 20 dk kadar pişirdim)
Tavukları kuşbaşı doğrayıp ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Biberleri küçük, küçük doğrayın, domatesin kabuklarını soyup sarımsakla beraber rendeleyin.
Suyunu çeken tavuklara bir miktar zeytinyağı ekleyip biberleri ilave edip 5dk kavurup domates ile sarımsakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ekleyip 3-5dk daha kavurup ocaktan alın.
Patlıcanların içlerini tavuklu harç ile doldurup üzerlerine dilimlenmiş domates koyup borcama yerleştirin ve üzerlerine salçalı sos gezdirip 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails