Malzemeler:
-2 baş sarımsak
-yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
-1 çorba kaşığı susam
-3 çorba kaşığı labne peyniri
-6 çorba kaşığı süzme yoğurt
-tuz
Hazırlanışı: Sarımsakların kabuklarını soyup ısıya dayanıklı küçük bir kaba koyup üzerine susam ve zeytinyağını ekleyip 180 derecelik fırında sarımsaklar renk değiştirene kadar pişirin.
Üzerini süslemek için pişen sarımsaklı karışımın yağından 1 çorba ayrı bir kaseye alıp ılıyınca rondodan geçirin.
Ayrı bir kasede labne ve süzme yoğurdu pürüzsüzleşene kadar çırpıp sarımsakları ekleyip karıştırıp servis tabağına koyup kenara ayırdığınız yağı üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder