15 Mart 2025 Cumartesi

Soğuk Baklava


 
Malzemeler:
-1 paket baklavalık yufka (800 gr)
Ara katlarına Sürmek İçin:
-150 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin: 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti İçin: 
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: kakao, rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı:Şerbet için tencereye süt, su ve şekeri koyup kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan soğumaya bırakın.
Aralarına sürmek için tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Yufkaların yarısını büyük dikdörtgen borcama iki katta bir yağlı karışımdan sürerek yerleştirin.
Çekilmiş cevizi yufkaların her tarafına eşit şekilde serpiştirip kalan yufkaları da aynı şekilde iki katta bir yağlayarak bitirin.
Tatlıyı istediğiniz büyüklükte dilimleyip kalan yağdan üzerlerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan tatlının üzerine soğuyan şerbeti döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Dinlenen tatlının üzerine bol kakao serpiştirip rendelenmiş çikolata döküp servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails