21 Temmuz 2013 Pazar

Yoğurtlu Kabak Çanağı



Herkesin merakla beklediği cici çanaklarım :)

Malzemeler:
-4 adet grit kabağı
-1 adet havuç
-oyduğunuz kabakların içleri
-bir tutam dereotu
-8 çorba kaşığı süzme yoğurt
-2 çorba kaşığı mayonez
-3 diş sarımsak
-tuz 
-zeytinyağı
Süslemek İçin: Ceviz içi
Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp enlemesine ortadan ikiye kesip içlerini oyacak ile çıkartın.
Tencereye su koyup kaynatın ve oyulmuş kabakları 3-5dk haşlayıp sudan alıp soğumaya bırakın.
Küçük bir kaseye bir miktar zeytinyağı koyup fırça ile kabakların her tarafına sürüp 175 derecelik fırında kabakları  yaklaşık 15 dk pişirin.
Havucu rendeleyip kabak içlerini minik minik doğrayın ve tavada çok az zeytinyağı ile 5dk kavurun.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp dereotunu ince olacak şekilde doğrayıp sarımsakları rendeleyip kavrulan sebzelerle birlikte yoğurda ekleyip karıştırın..
Hazırlanan yoğurtlu karışımı kabakların içlerine doldurup üzerlerini ceviz ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)






5 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

çok şık olmuş canım benim ellerine sağlık sevgiler..

döndü dedi ki...

Elinize sağlık çok nefis olmuşlar.
Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
http://lezzettaneleri.blogspot.com/

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık

İnci Yemek dedi ki...

Süper bir sunum harika bir lezzet görünüyor:)ellerine sağlık canım.
Muhteşem bir fikir olmuş ,listeme aldım deneyeceğim..
kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık Aslıcımm :)
çok ciciler hakikaten :))
öpüyorum..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails