15 Temmuz 2013 Pazartesi

Tavuklu Saksı Kebabı



Malzemeler:
-4 adet bostan patlıcan
-2 adet tavuk fileto
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet domates
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, karabiber, pulbiber
-Zeytinyağı
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı salça
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: Domates
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Patlıcanları ister alacalı soyup ister benim gibi bıcakla minik daireler yapıp içlerini oyup  kızgın yağda kızartın.
(ben ağır olmasın diye her tarafına içine dışına fırça ile yağ sürüp fırında 20 dk kadar pişirdim)
Tavukları kuşbaşı doğrayıp ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Biberleri küçük, küçük doğrayın, domatesin kabuklarını soyup sarımsakla beraber rendeleyin.
Suyunu çeken tavuklara bir miktar zeytinyağı ekleyip biberleri ilave edip 5dk kavurup domates ile sarımsakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirip salça ve baharatları ekleyip 3-5dk daha kavurup ocaktan alın.
Patlıcanların içlerini tavuklu harç ile doldurup üzerlerine dilimlenmiş domates koyup borcama yerleştirin ve üzerlerine salçalı sos gezdirip 175 derecelik fırında yaklaşık 20-25dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails