11 Şubat 2014 Salı

Susamlı Küncülü Kurabiye



Yiyen herkes tarafından çok beğenilen evimizin son zamanlardaki favori lezzeti :)

Malzemeler:
-125 gr tereyağı (yumuşak)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı ay çekirdeği içi
-2 çorba kaşığı susam
-2 çorba kaşığı çörek otu
-2 çorba kaşığı keten tohumu
-2 çorba kaşığı haşhaş
-1 çorba kaşığı sirke
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 su bardağı susam
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verin.
Yumurtayı iyice çırpın.
Hazırladığınız topların her tarafını önce yumurtaya daha sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)


4 yorum:

mersaeren dedi ki...

merhaba hamuruna mi katiyorz corek otu susam keten tohumu ve hashasi.bide hashas yad mi kuru mu

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar...
Evet hamuruna katıyorum bütün malzemeyi...
Haşhaş tohumu yani kuru oluyor...

Sevgiler :)

mary dedi ki...

Sizi daha birkaç gün önce keşfettim..Tariflrinizi inceleyip bir çogunu kaydettim..Ve hemen bugun de bu tarifinizi deneme fırsatı buldum.. biraz önce fırından çıkardım.. soguyunca hemen tadına baktım.. tek kelime ile MUHTEŞEMM..Paylaşımınız için çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Kunculu kurabiyeden yaptim misafirlerimde bende cok begendim cok lezzetli luyor tavsiye ederim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails