22 Şubat 2014 Cumartesi

Süt Dilimi



Herkese Merhabalar :)
Son zamanlar da bloglarda çok sık karşılaştığım süt dilimini bende yaptım.
Tarifi takipçilerimden Zahide hanım gönderdi ve o kadar güzel anlatmışki hiç tereddüt etmeden denedim :)
Sonuç mu? Mükemmel :)) Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum gerçeğini aratmayan nefis bir lezzet...
Tarif için Sevgili Zahideye çok teşekkür ediyorum:) 

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı kakao
-1 su bardağı un
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-2 kutu krema (400 ml)
-2 paket toz şanti
-1,5 çorba kaşığı bal
-1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Yumurta ve pudra şekerini köpürene kadar yaklaşık 5dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Hazırlanan hamurun yarısını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp kaşık ile kek hamurunu tepsinin her tarafına yayıp kalan kek hamurunu aynı büyüklükteki yağlı kağıt serilmiş başka bir tepsiye döküp aynı şekilde kaşık yardımıyla kek hamurunu tepsiye yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 dk pişirin.
(hamur ince olduğu için hemen pişiyor dikkat edin yanmasın)
Kek hamurunun kabarmaması için ara ara fırının kapağını açıp buharını dışarı verip kapağı tekrar kapatın.
Pişen keki başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip yağlı kağıdı çıkartmadan elinizle üzerini düzler gibi hafif dokunuşlar yapın.
(bu şekilde hem düz hemde ince oluyor)
Üzerideki yağlı kağıdı sıcakken çıkartıp tekrar üzerine kapatın soğuyunca zor çıkıyor.



Diğer tepsiyi de aynı şekilde pişirip aynı işlemi yapıp soğumaya bırakın.
Krema için bütün malzemeleri çırpma kabına koyup mikser ile katılaşana kadar çırpıp buz dolabında 1 saat bekletin.
Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayıp diğer keki dikkatlice üzerine kapatıp üzerine yağlı kağıt koyup elinizle hafif hafif bastırarak kremanın kek ile yapışmasını sağlayın.
Bu şekilde buz dolabında 1 gece dinlendirip kenar kısımlarını incecik keserek kurularını alıp düzleyin.
Dilimlenmeye hazır kekimizi süt dilimi büyüklüğünde dilimleyip (her dilimi kestiğinizde bıçağınızı temizleyin) istediğiniz zaman servis yapın.
Toplam 18 adet süt dilimi çıkıyor.

Afiyet Olsun :)

11 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Öyle güzel anlatmissinki merak ettim

kitaplarla beslenmek dedi ki...

Çok ilgimi çekti. Deneyeceğim. Ama birazcık zahmetli gibi değil mi? Kremasında süt yok sanıyorum. Sadece 2 kutu krema yeterli öyle mi?

Adsız dedi ki...

Merhabalar, keki pisirdiginiz tepsinin boyut ne kadar acaba

Feray kaygısız dedi ki...

Çok iştah açıcı, ellerine sağlık Aslıcım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Yorumlarınız için yüreğinize sağlık :)
Gerçekten yiyen herkes tarafından çok beğenildi dün akşam yine yaptım ve hepsi anında bitti :))
Zahmetli gibi görünsede çok basit....
Sevgili Kitaplarla Beslenmek evet sadece krema var ve yeterli oluyor :)
Sevgili Adsız şuan ailemin yanındayım ve tepsinin tam net olarak ebatını bilmiyorum ama fırınımın markası Arçelik... Sevgiler :)

Deniz Güneş dedi ki...

ben bunu çok sevdim yahu dün kremam olaydı yapacaktım :) ama alınca hemen yapıcam :)
ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

:) teşekkürler

Adsız dedi ki...


Sevgili Aslı, tarifin yine şahane görünüyor, canım, ellerine sağlık. sana sorum; pişirilen kekin hangi tarafını (alt-üst)dışa gelecek şekilde kullandın ? Teşekkürler Sevgi.

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Sevgi hanım...
Ben alt pişen kekin üzerine krema sürdüm yani alt kısmını üste getirdim :)

Sevgiler...

kitaplarla beslenmek dedi ki...

Pastayı bugün sizden aldığım tarife göre yaptım ve sonu. MUHTEŞEM oldu. Artık vazgeçemeyeceğimiz pasta olacağı kesin. Tarif için teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar...
Tarif bizim evinde vazgeçilmez lezzetlerinden oldu afiyet olsun sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails