27 Şubat 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler:
-5 adet enginar
-1/2 limon suyu
-sıcak su
İçi İçin:
-1 büyük kavanoz garnitür
-1 adet orta boy kuru soğan
-zeytinyağı
-tuz
Sosu İçin:
-1/2 adet limon suyu
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
Süslemek İçin: dereotu
Hazırlanışı:Enginarları tencereye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip limon suyunu ekleyip orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyun içinden alıp servis tabağına koyun.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup garnitürü ekleyip 2-3 dk kavurup tuzunu ekleyip ocaktan alın.
Enginarların içlerini hazırladığınız garnitür ile doldurun.
Limon suyu, zeytinyağı, şeker ve tuzu kasede karıştırıp enginarların üzerlerine gezdirip dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

tatlımm ellerine sağlık..
nefis görünüyor enginarlar.
ben pek sevmesem de görüntüsü nefis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails