Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
-tuz
İçi İçin:
-3 adet iri kuru soğan
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı tuz
Yağlamak İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeyi ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 15-20 dk dinlendirin.
İç harcı için soğanları yarın ay şeklinde doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurup pul biber ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp önceden ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen yufkanın her iki tarafını tereyağı ile yağlayıp uç kısmına soğanlı harçtan koyup sıkıca rulo sarıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder