Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-100 gr tereyağı (eritilmiş)
-2 çorba kaşığı süt
-2 çorba kaşığı su
-1 su bardağı un
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 kutu krema (200 ml)
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı nişasta
-1 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilin
Jölesi İçin:
-3 su bardağı vişne suyu
-3 çorba kaşığı şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Süslemek İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı: Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırlanan harcı döküp 150 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan pandispanyanın üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Krema için süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp krema ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5dk çırpıp soğuyan pandispanyanın üzerine döküp donmasını bekleyin.
Jöle için tüm malzemeyi tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve iyice soğuyup donan muhallebinin üzerine döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup ertesi gün kalıptan çıkartıp üzerini hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
aslıcım çok cici olmuş canım emeğine sağlık
Renkleri o kadar guzel gorunuyor ki, sanki beni yemeyin der gibi :) ellerinize saglik... Sevgiler
Merhabalar
Ellerinize ve emeğinize sağlık nefis görünüyor.Sevgiler
Yorum Gönder