10 Eylül 2013 Salı

Çıtır Kete



Yerken ağızda dağılan kat kat nefis bir lezzet :)

Malzemeler:
-3 su bardağı un
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-soğuk süt
Yağlamak İçin: 200 gr tereyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Tereyağını eritip oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Derin bir kan içerine un, maya ve tuzu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar soğuk sütü ekleyin.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden hafif unlu zeminde yufka büyüklüğünde açıp ılıyan tereyağını kaşık ile her tarafına döküp yağlayın.
Yağlanan yufkayı alt ve üstlerinden daha sonra sağ ve sol taraflarını içe doğru katlayıp buzdolabında 20 dk bekletin.
Bekleyen hamuru çok fazla inceltmeden aynı şekilde açıp üç parmak genişliğinde rulo sarar gibi katlayıp bızdolabına koyup 30 dk bekletin.
Dolaptan çıkardığınız hamuru bıçak ile üç parmak genişliğinde kesip merdane ile hafif büyütün.
Bütün kesilen kareleri aynı şekilde hazırlayın.
Hazırlanan karelerin aralarına buzdolabı poşeti koyup derin dondurucuya kaldırın.
İstediğiniz zaman derin dondurucudan çıkartıp buzu çözülmeden üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
(ketenin özelliği soğuk süt ve buzluktan çıkartıp buzu çözülmeden pişmesi)

Afiyet Olsun :)

7 yorum:

*mehtap dedi ki...

çok güzelmiş, eline sağlık.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık Aslıcığım.
tarifini çok sevdim özellikle dondurucuda saklamak fikri süper:)
öpüyorum..

Unknown dedi ki...

Aslıcığım güzel bir tarif denenecekler listesine aldım.Keteyi bende çok severim.Afiyet şeker olsun...

Hobistanya dedi ki...

bloğunuzu yeni keşfenelerdenim, güzel tarifler paylaşımlar görüyorum, ellerinize sağlık,
sevgilerle..
bende beklerim bloğuma

gençbiranne dedi ki...

Çok uğraşmalı :(

Adsız dedi ki...

katlanma şeklini anlayamadım keşke yapım aşamalarını gösterseydiniz her katına mı yağ sürüyoruz...

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar... Tariflerimin çoğu aşamalı fotoğraflı ama bazen aceleyle yaptığım için maalesef fotoğraflama şansım olmuyor...
Hamuru yufka büyüklüğünde açıyorsunuz yağlayıp gözleme tarzında katlıyorsunuz ve bozdolabında bekletiyorsunuz sonra tekrar hafif yağlayıp rulo sarar gibi sarıp ama bşraz bol saracaksınız sarıp tekara dolapta bekleyip üç parmak genişliğinde kesip merdane ile hafif inceltip aralarına buzdolabı poşeti koyup buzluğa koyun ve istediğiniz zaman buzu çözlmeden üzerine yumurta sarısı sürüp pişireceksiniz...Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails