Bugün sizlerle Kayseri de şebit yağlama diye adlandırılan bu nefis tarifi paylaşmak istedim:))
Hemen tarife geçiyorum....
-4 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-1 paket toz maya
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-aldığı kadar ılık su
-tuz
Kıymalı Harç İçin:
-400gr kıyma
-2 adet kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet domates
-1 tutam maydonoz
-2 diş sarımsak
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı su
-3 yemek kaşığı salça
-tuz,kimyon,karabiber,pulbiber,toz kırmızı biber
Hazırlanışı:Unu derin bir kaba alıp ortasına tüm malzemeyi ekleyip kıvamını alıncaya kadar yoğurun yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak....
Hamurun üzerini örtüp 20 dk dinlendirin...
Soğanları ve sarımsağı ufak ufak doğrayıp pembeleşinceye kadar yağda kavurup kıymayı ekleyip kıymanın suyu çekene kadar pişirin...
Sırasıyla ince kıyılmış biberleri ve kabuğu soyulup ufak doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin 5 dk daha kavurun.. baharatlarını maydonozu ve suyu ekleyin 5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alın...
Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünda parçalar koparın ve merdane yardımıyla unlu zeminde yufka inceliğinde açın tavada yada sac da alt üst ederek pişirin.....
Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan sürrerek üstüste dizin ve bu işlemi hamur bitene kadar yapın...
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayınn.
Hazırlanan kıymalı yağmaları dört eşit parçaya bölüp sarımsaklı yoğurt ile beraber servis yapın...
(biz şebitleri yoğurda batırarak yiyoruz bazende üzerine yoğurt döküp sarıyoruz)
Afiyet Olsun...
33 yorum:
güzel yorumların için teşekkür ederim arkadaşım. iyi haftalar, sevgiler
Enfes bir şey bu,son fotoğrafta beni benden aldı:))bende banmak istedim adeta...
Ellerine sağlık...
Güzel bir hafta seninle olsun.
Sevgiler...
ooff offf offffffffffff aslıcım süpersin yaa harika olmuş canıımm yapcamm hemeeennnnnnn ellerine sağlık tatlımmm
BUGUN DIYETE BASLAMIS ZAVVALI ISILA BU TARIF OLURMU YAA
lahmacun görünümünde ama çok farklı ellerine salık canım.
ellerine sağlık canım içine sarımsak giren herşey benim favorimdir.
bu da bir çeşit lahmacun gibi sanırım fark içinin ve hamurunun ayrı ayrı pişip sonra bir araya getirilmesi
Allahım allahım bu ne şimdi diyette olan var olmayan var yapılırmı bu bana:))
eline sağlık arkadaşım nefis görünüyor
canımcım günaydınlar hayırlı haftalar.bu ne güzel bişey böylee yaaa yok yok ben karar verdim kayseriye bi geleyim diyorum hı?
Allah razı olsun güzel kardeşim..Sizinde geçmiş kandiliniz mübârek olsun..
Değişik bir lahmacun türü bu şebit sanki..
Elinize sağlık..
Size de Nurlu haftalar olsun..
aslıcım eline sağlık.ne severim bilirmisin.kayserili bir komşum var zuhal o yapmıştı.yoğurtla muhteşem oluyor.sevgiler canım
çok lezzetli bir şeye benziyor ..afiyet olsun ...
bunu sanki daha once yedim, ama nerde oldugunu hatirlamiyorum. deniycem bunu, tam benim damak zevkime uyuyor:)
tşk. ederim bende kandilini kutlarım , ellerine sağlık şebit ismini duymuştum kendisinide görmüş oldum :)) afiyet olsun hoşçakal
Eline sağlık güzel olmuş canım. Sanana da mutlu bir hafta diliyorum sevgiler...
kayseriye özel ne kadar çok yemek tarifi var.benim ablamda kayseride oturuyor eylül de yanına gidecegim.söyleyeyimde yapsın.senin de ellerine saglık.
Daha önce hiç duymamıştım,nefis bir tarife benziyor!ellerine sağlık,sarımsaklı yoğurtla da güzel olur sanırım.Sevgiler.
Tam bu öğlen saatinde eridim buralarda harika görünüyor.
ellerine sağlık canım
sevgiler
CANIM bu gün pazartesi dip köşe temizlik derken çok acıkmıştım sayfaları bakarken yağlamayı gördüm annem ellerine sağlık çok güzel olmuş iyi haftalar
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
tarifi okurken kaçkere yutkundum bilmiyorum valla. ellrine sağlık benim gayet iştahımı açtı en kısa zamnda deniycem.
İlk defa görüyorum bu tarifi, ama bayıldım enfes bir lezzete benziyor.
Yorgun olmasam kesin yapardım.
Ellerine sağlık
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
yoğurda da hayır demem ama ayran tercihimdir bu enfes şeyleri yersem:)
ellerine sağlık tatlımmm
çok lezzetli gözüküyor..ellerine sağlık cnm..sevgiler.
Şebit yağlamayı ilk kez duyuyorum ama tadının harika olduğu görüntüsünden belli. Ellerine sağlık canım.
Ağzımın suları aktı. Hamur işi olsun da çamurdan olsun.Yanlız bişey sorucam hamuru pişirdikten sonra kıymalı harcı üstüne koyun diyosun acaba o kıymalar yoğurda banarken üstünden dökülmüyor mu?:))))
Kız diyet tatile mi çıktı bakim:)
tadına bakmada sakınca yok dozunda yedimi dimi ama...
harika bişeye benziyor ellerine sağlık pembem:)
öpüyorum şeker yanaklarından::)
Yorumlarınız için yüreğiinize sağlık çok teşekkür ediyorum..
Sevgili liza hayır kıymalar dökülmüyor ...
Canım sultanım diyet tatile çıkarmı hiç:))
Sadece tadımlık baktım tam gaz devam:)
Aslıcım yaktın beni, tamda diyete girmişken olmaz ki.Ellerin dert görmesin.
Ben Kayseri'de okudum. Bayılım yağlamaya. Ama sacım yok bende bende hamur kısmını krepten yapıyorum.
Ellerine sağlık, muhteşem görünüyor.
Sevgiler
canim suan kendimi kayseride hissetim görümcem cok yapardi ordayken enfes bir lezzet ellerine saglik sevgiler
of of yağlama ellerine sağlık hiç toz maya kullanmadım sen yaptığına göre kesin güzeldir.görüntü müthiş canım çekti valla.
bir önceki postuna yorum yaparken yağlamayı yazmayı unutmuşum.. Nasıl unuturum yaa.. O da vazgeçilmezdir.Ben ama hiç şebitleri kendim açıp yapmadım burda beğendik var ve hazır satılıyor.
Yorum Gönder