Canım annemin mersinden gönderdiği yılın ilk bezelyesini bu defa etli olarak denedim ve sonuç gerçekten harikaydı...
Malzemeler:
-1/2kg taze bezelye
-250gr kuşbaşı et
-1 adet patates
-2 adet hacuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı salça
-tuz,karabiber,pulbiber
-sıvıyağ
-sıcak su
Hazırlanışı:Tencereye etleri koyup suyunu çekene kadar pişirip sıvıyağını ve ince doğranmış soğan sarımsak ve biberi ekleyip kavurun...
Pattatesleri küp havuşlarıda verev doğrayıp kavrulan soğanlara ekleyip karıştırın...
Salça ve baharatlarla beraber bezelyeyide ekleyip 10dk kavurup yeteri kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 20dk pişirin....
Afiyet Olsun...
18 yorum:
senyaparsında guzel olmazmı hiç ah bende çok severim bak canım cekti şimdi :))
ellerine saglık tatlım sevgiler
Canımmmm ellerine sağlık güzel olmazmı taze taze bende Adanadan ilk karpuzu bekliyorum:))Öpüyorum kocaman...
Ellerinize saglik,görüntüsü oldukca istah acici.
ellerinize sağlık,ah 1de şu bezelyeyi sevseydim.)
görüntü dört dörtlük eminim lezeti de öyledir. elerine sağlık:)
bende çok severim ama bizim buralarda daha çıkmadı eline sağlık
canım uzun zamandır uğrayamıyorum kusuruma bakma ev topluyorum temmuzda taşınma işi var toplama işi bitince hemen bi tatil ardından yeni ev yeni tariflerle gelicem görümek üzere buarada sayfanı dolaştım çok güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık çok öpüyorum görüşürüz..www.missgibi.blogcu.com
eline sağlık bende bugün pişirmeyi düşündüm hayırlı cumalar sevgiler
İlk bezelye başka olur, daha çabuk pişer.Afiyet olsun size canım, anneciğinin ellerinden öperim.
ellerine sağlık:)
ellerine sağlık her sebzenin tazesi bir başka lezzetli oluyor.
sevgiler
canısı sen de benim gibi mersinli misin?eğer öyleyse çok sevindim.yemeğin nefis.çok severim bezelyeli yemekleri..
Hem faydalı hem leziz gerçekten baharatlarda çok yakışıyor.Ellerine sağlık.
Ohh yanına pilav ve yoğurtla ne yerim ben bu taze bezelyeyi:)
Ellerine asğlık canım,çok nefis olmuş..
bukadar basıt demi ama afıyet olsun canım annelerımızıde başımızdan ayırmasın rabbım nelerde yaparlarrrr öptüm ellerınden annecıgının
Canım ellerine saglık,renkler bir harika görünüyor,çok besleyici eminim tadıda nefisder.sevgiler.
Bezelyenin tam zamanı çokta çabuk biten bir sebze taze iken alıp dondurucuya atmak güzel oluyor kışın çıkarıp pişirmek :)) ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
selam canım.
ellerine sağlık bende bezelye yemeğini çok seviyorum.
sayfanın rengide çok cici ve çok iç açıcı
sevgilerimle
reyyan.
Yorum Gönder