6 Mayıs 2009 Çarşamba

Bademli Pilav

Bu pilavı geçenlerde eylem arkadaşımın blogunda görüp yaptığım parmaktavuğu yaptığım gün denemiştim ilk defa ve çok beğenildi bugün artık yayınlayayım dedim ...
Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-2 adet kesme şeker
-2 çorba kaşığı tereyağı
-sıvıyağ
-tuz
-1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
Hazırlanışı:Pirinçleri bol tuz ve sıcak su ile 30dk ıslayıp iyice yıkayıp süzün...
Tavaya sıvıyağı koyup pirinçleri ekleyip yaklaşık 10dk kavurun ve şekerini tuzunu ekleyip karıştırın...
Kavrulan pirinçlere suyunu ve tereyağını ekleyip ağzını kapatıp suyu çekene kadar kısık ateşte pişirinnn
Bademleri çok az sıvıyağda rengi değişene kadar kavurun ve pişen pilava ekleyip karıştırıp üzerine kağıt havlu örterek dinlendirin...
Afiyet Olsun....

7 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba...Ne kadar şık bir sunum olmuş..İki kaşık pilavdan:)))

made in funda dedi ki...

nefis bir pilav ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Canımmm çok leziz bir pilav sunumda süper pembiş pembiş ellerine sağlık.Kocaman öptüm...

ipek dedi ki...

Harika görünüyor, garnitürlü pilavları hep çok sevmişimdir. Bu da eminim çok lezzetlidir.

balböcükleri dedi ki...

mmmmmmmm nefis bademli üzümlü ben pilavın bu hallerine bayılıyorum ellerine sağlık

Narince dedi ki...

Pembelerin içinde süzülüyor pilav, ellerine sağlık canım.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK AYNISI FISTIKLADA ÇOK GÜZEL OLUYOR .SEVGİLER

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails